Što je Pozdrav iz Rijeke?
Četiri velika, korisna i lijepa događanja u četiri posebna kvarta. Ovo proljeće i ljeto pošalji pozdrav s Kantride, Zameta, Mlake i Pećina! Zanima te što smo sve do sada radili? Pogledaj ovdje.

Zamisli grad u kojem smo si svi – susjedi. Rijeku čiji su kvartovi življa mjesta. Puna zajedništva, zelenila, kulture i sporta. Pokrenuli smo malu ‘školu’ da brže dođemo do toga! Kantrida, Zamet, Mlaka i Pećine – četiri kvarta jedinstvenih povijesti, karaktera, problema i potencijala. Pozdrav iz Rijeke! niz je izleta u vlastitom gradu na kojeg te pozivamo ovo proljeće i ljeto

Pozdrav iz Rijeke! sastoji se od četiri jednodnevna kvartovska festivala kojima ćemo u svijet poslati ponosne, kreativne i zabavne pozdrave s Kantride, Zameta, Mlake i Pećina. Zajedno ćemo učiti kako upoznati kvart, spajati susjede, osmisliti program – pa onda, naravno, i organizirati javno događanje. Osmislit ćemo dane za pamćenje kroz koje ćemo oslikavati, saditi i uređivati, gledati filmove, čistiti, organizirati radionice, koncerte i predavanja – ma, baš sve što ti padne na pamet i misliš da je važno. Stvorit ćemo opipljive, trajne promjene.

Kantrida, kvartovska kraljica na kraju grada. Kantrida je velika, raznolika, zvučna i bučna. Kantrida ima 3. maj, stadion, atletsku dvoranu, bazene i plaže. Ima i najbolju lučicu na svijetu. Pozdrav s Kantride poslat ćemo 20. svibnja.

Zamet, pravi mali grad u gradu. Pjaca, Brodokomerc, pošta, knjižnica, igralište, vrtovi. Parkovi pravi ili oni priručni ispred zgrade. A tek subota na trgu kod dvorane! Djeca, psi, bicikle, zvončari, lopte, čitači novina i knjiga, ispijači kave. Sve vrvi i užurbano je. Pozdrav sa Zameta poslat ćemo 17. lipnja.

Mlaka, najneobičnija gradska susjeda. Mlaka ima najveći i prvi park u Rijeci, urbane vrtove i Industrijsku ulicu. Cijeli kvart kao da je jedan veliki podsjetnik na malu, ali moćnu Rijeku devetnaestog i dvadesetog stoljeća. Pozdrav s Mlake poslat ćemo 8. srpnja.

Pećine – a ma baš najdraža rivijera. Vile, palme i more. Pećine imaju Križić, Sablićevo, Vilu Olgu, Park Hotel, Glavanovo, Srebrenu, Ružićevo i Grčevo. Od jedinice do šestice. Najstarije plaže Sušaka. Pozdrav s Pećina poslat ćemo 26. kolovoza.

 

Kako bi mogli izgledati izleti na Kantridu, Zamet, Mlaku i Pećine?

Dan prepun šetnji, filmova i koncerata, marendi, sporta, predavanja, ozelenjavanja i oslikavanja, izložbi. Što god zajedno odlučimo da je važno i korisno. Kroz nešto malo teorije i puno prakse prenijet ćemo ti svo naše znanje o tome kako: istraživati kvart – družit ćemo se na terenu kako bismo zajedno uočili potencijale, probleme i potrebe susjedstva; spajati kvart – upoznat ćemo naše susjede te naučiti kako naše sugrađane pozvati da dan aktivno provedu s nama; oživjeti kvart – spajat ćemo urbano, zeleno, kreativno i održivo kako bismo osmislili i organizirali događanja, a pritom se i jako dobro zabavili.

Ili ovdje upiši što tražiš.