Stvaranje europske zajednice prakse

 

Urbani separe je jedan od partnera na projektu Creative Agora koji se financira kroz program Erasmus+.  Dana 29. i 30. ožujka 2022. organiziran je prvi transnacionalni sastanak projekta u Malagi, Španjolska.  Creative Agora ima za cilj osmisliti, i potaknuti transfer procesa učenje i dobrih praksi između područja obrazovanja koje nastaje u zajednici, umjetnosti i tehnologije.

Projekt se usredotočuje na intrinzičnu sposobnost zajednice i participativne umjetnosti da u proces učenja uključe odrasle osobe koje nemaju pristup tradicionalnom sustavu obrazovanja odraslih osoba, s posebnim naglaskom na odrasle osobe koje dolaze iz europskih zemalja generalno slabijih prilika i koje pripadaju različitim zajednicama.

Među ciljevima projekta su stvaranje inovativnih materijala za osposobljavanje ‘umjetnika kao edukatora’, u smjeru poticanja uključivog obrazovanja i generalne socijalne inkluzije. Projekt afirmira pozitivne obrazovne vrijednosti građanske participacije, pogotovo u post-pandemijskom kontekstu.

Sedam partnerskih organizacija iz Švedske, Španjolske, Grčke, Mađarske, Poljske, Francuske i Hrvatske nastoje razviti europsku „zajednicu prakse” koja potiče prijenos i razmjenu najbolje prakse između umjetničkih edukatora na transnacionalnoj razini.

Ili ovdje upiši što tražiš.
Skip to content