Kreativne ambasade u Rijeci

U goste nam dolaze John iz Engleske i Celine iz Nizozemske, koji će s riječkim RNDM kolektivom u četiri dana izgraditi novi, zajednički umjetnički rad. Uz predstavljanje rada, predstavit ćemo i o kakvom se rezidencijskom projektu radi. Pratite nas na: www.creativeembssies.com

Neki dobar osjećaj je u zraku. U Rijeci, mislimo. Teško je, nekad demotivirajuće, ali guramo. I pogodi što? Postoje drugi slični nama. Manji gradovi kao Rijeka mogu se pronaći diljem Europe. Tamo se zanimljive kulturne scene često susreću s istim problemima kao i mi. Što nije prirodno da se upoznamo, učimo jedni od drugih i inspiriramo se onime što naše scene rade najbolje? Skoro kao da je Europa jedno malo, udobno susjedstvo. Kreativne ambasade bave se nezavisnim, mladim autorima koji su ponosni na svoje gradove i koji stvaraju super umjetnost, a koje šalje na avanture našim kontinentom ne bi li upoznali slične sebi.

Cjelogodišnji program razvoja organizacije, udruge Urbani separe, podržavaju Zaklada “Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Ili ovdje upiši što tražiš.
Skip to content