Kako smo Rječinu pretvorili u plažu

Kako je Rječina, na jedan dan, postala mjesto

30. srpnja 2022. na Rječini u centru grada smo otvorili privremenu plažu, organizirali vožnju kajakom te ponudili, izložbe, performanse, koncert i projekciju filmova. Na adresi Ružićeva 29 otvoreno je privremeno kupalište i sunčalište, stoga su se posjetitelji okupili ispod postavljenih suncobrana i na ležaljkama, a mogli su se okušati i u igri briškule i picigina. Osim toga, posjetitelji su mogli osvojiti i pehar za najviše uboda od komaraca, najbolji outfit za plažu, najduže stajanje u Rječini i najdulje bačenu žabicu. Djeca su se uključila u radionicu izrade brodića od naplavina koju je vodila naša članica Tanja Blašković. Posebnost programa bila je tura kajacima i SUP-ovima uzvodno od Delte do Ružićeve ulice pod vodstvom kormilara, povijesničara Marka Smoljana.

Večer uz Rječinu

U večernjim je satima održan koncert glazbenika Lovre Mirtha, a upriličen je i likovni performans umjetnika Ede Hrženjaka.Prikazan je video rad “Ispiranje Rječine” autorica Marije Spetić, Ane Dir, Fione Ančić, Mihaele Čondrić, Mari Gabrić i Marije Milovan na kolegiju Teorija prostora pri Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, pod vodstvom Nadije Mustapić. Program je završen projekcijom u organizaciji Liburnia Film Festivala. Prikazano je 12 petominutnih vinjeta »Kartoline« o malim hrvatskim mjestima: Momjanu, Gornjoj Stubici, Tounju, Vrboskoj, Ždali, Susku, Prezidu, Bolu, Šušnjevici, Štrigovi, Blatu i Lokvama.

 

Cjelogodišnji program razvoja organizacije, udruge Urbani separe, podržavaju Zaklada “Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Ili ovdje upiši što tražiš.
Skip to content