Podium Asteriks u Rijeci

Cijeli prošli tjedan u gostima su nam bili Thillie i Wytse, mladi Nizozemci koji vode divne zgrade, vrtove, festivale i projekte poput Podium Asteriksa i Welcome to The Village. Rijeku smo im otkrili uzduž i poprijeko, a pogotovo naše Mjesne odbore – Harteru, Kružnu i Teslu.

Upoznali smo ih sa velikim dijelom riječke kulturne i umjetničke scene, aktivnim građankama i građanima te dragim ljudima. Otkrivali sličnosti među našim gradovima – sličnog broja stanovnika, mladih koji odlaze, scena koje se trude odupirati, ali i razlike – kaos, nebriga vlasti, sloboda, snalaženje i ograničena sredstva naspram reda, brige, ograničenja i održivog financiranja. Radili smo baš jako puno i bilo nam je baš jako lijepo, a već početkom svibnja putujemo u Leeuwarden na slično istraživačko putovanje. S ovim super ljudima uskoro osnivamo Kreativne ambasade u Salfordu, Leeuwardenu i Rijeci. Znamo, jako uzbudljivo – više uskoro!

Cjelogodišnji program razvoja organizacije, udruge Urbani separe, podržavaju Zaklada “Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Ili ovdje upiši što tražiš.
Skip to content