Prijavi se na malu ‘školu’ oživljavanja kvartova do 26.4.

Urbani separe poziva na ‘izlet u vlastitom gradu’. Ovog proljeća i ljeta Riječanke i Riječani imaju priliku naučiti kako organizirati kvartovski festival na primjerima Kantride, Zameta, Mlake ili Pećina. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 26. travnja u ponoć.

 

Pozdrav iz Rijeke!

Želja nam je sa što više naših sugrađana organizirati četiri velika, korisna i lijepa događanja u četiri riječka kvarta jedinstvenih povijesti, karaktera, problema i potencijala. Prijave su moguće na stranici projekta.

Projekt Pozdrav iz Rijeke! sastoji se od četiri jednodnevna kvartovska festivala kroz koje će se u svijet poslati ponosne, kreativne i zabavne pozdrave s Kantride, Zameta, Mlake i Pećina. Kroz nešto malo teorije i puno prakse, sudionicima će se prenijeti znanje o tome kako upoznati kvart, spajati susjede, osmisliti program i aktivnosti te u konačnici organizirati javno događanje. Udruga, brojne partnerske organizacije te kvartovske ekipe sačinjene od Riječanki i Riječana zajedno će, kako kažu iz Udruge, ‘stvarati dane za pamćenje kroz koje ćemo oslikavati, saditi i uređivati, gledati filmove, čistiti, organizirati radionice, koncerte i predavanja – sve ono što zajedno odlučimo da je važno, korisno i potrebno za kvart.’

 

Prijave su otvorene do 26. travnja

Sami kvartovski festivali raspoređeni su kroz proljetne i ljetne mjesece. 20.5. na Kantridi, 17.6. na Zametu, 8.7. na Mlaci te 26.8. na Pećinama. Moguće se prijaviti za jedan, nekoliko ili sva četiri kvarta. Način sudjelovanja ovisi o tome koliko imate vremena – od najmanje jednog dana u godini do najviše tjednog sastanka u mjesecu. Traže se pojedinke i pojedinci, udruge i inicijative, lokalni obrti, institucije, pa i mjesni odbori. Prijaviti se može svatko, a odbijenica nema, jer što više ljudi iz što više dijelova grada – to bolje! 

Prijave su otvorene do 26.4.2023. zaključno s ponoći, a prijavnica za sudjelovanje nalazi se na stranici projekta. Više informacija o projektu, kao i radu udruge, moguće je pratiti i na Facebooku te Instagramu.

 

Projekt ‘Pozdrav iz Rijeke!’ financijski podržavaju Grad Rijeka i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Cjelogodišnji razvoj organizacije, udruge Urbani separe, financijski podržavaju Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Ili ovdje upiši što tražiš.
Skip to content