Serija šetnji: Pozdrav iz Rijeke!

Ajde u šetnju da zajedno upoznamo Kantridu, Zamet, Mlaku i Pećine. Jer, ovog ćemo proljeća i ljeta organizirati četiri velika, korisna i lijepa događanja u četiri posebna kvarta. I to baš uz tvoju pomoć!

 

Otvorili smo poziv za naš i tvoj novi projekt. Pozdrav iz Rijeke sastojat će se od četiri jednodnevna kvartovska festivala kroz koje ćemo u svijet poslati ponosne, kreativne i zabavne pozdrave iz našeg grada. Ako se prijaviš, kroz nešto malo teorije i puno prakse prenijet ćemo ti svo naše znanje o tome kako upoznati kvart, spajati susjede, osmisliti program i, u konačnici, organizirati javno događanje. Prije toga, kako bismo se međusobno upoznali, a onda i upoznali naše kvartove – s nama pođi u šetnju:

 

Zamet, ponedjeljak 17. travnja

Pravi mali grad u gradu. Pjaca, Brodokomerc, pošta, knjižnica, igralište, vrtovi. Parkovi pravi ili oni priručni ispred zgrade. A tek subota na trgu kod dvorane! Djeca, psi, bicikle, zvončari, lopte, čitači novina i knjiga, ispijači kave. Sve vrvi i užurbano je. Znaš da Zamet ima i svoju špilju? Vidimo se ispred dvorane Zamet u 18 sati.

 

Mlaka, utorak 18. travnja

Najneobičnija gradska susjeda. Mlaka ima najveći i prvi park u Rijeci, urbane vrtove i Industrijsku ulicu. Cijeli kvart kao da je jedan veliki podsjetnik na malu, ali moćnu Rijeku devetnaestog i dvadesetog stoljeća. Vidimo se na dnu parka Mlaka u 18 sati.

 

Kantrida, petak 21. travnja

Kvartovska kraljica na kraju grada. Kantrida je velika, raznolika, zvučna i bučna. Kantrida ima 3. maj, stadion, atletsku dvoranu, bazene i plaže. Ima i najbolju lučicu na svijetu. Vidimo se na autobusnoj stanici iznad stadiona u 18 sati.

 

Pećine, subota 22. travnja

A ma baš najdraža rivijera. Vile, palme i more. Pećine imaju Križić, Sablićevo, Vilu Olgu, Park Hotel, Glavanovo, Srebrenu, Ružićevo i Grčevo. Od jedinice do šestice. Najstarije plaže Sušaka. Vidimo se ispred hotela Jadran u 10 sati.

 

 

Projekt ‘Pozdrav iz Rijeke!’ financijski podržavaju Grad Rijeka i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Cjelogodišnji razvoj organizacije, udruge Urbani separe, financijski podržavaju Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Ili ovdje upiši što tražiš.
Skip to content