Malo, ali bitno bolja Vodovodna

Udruga Urbani separe provela je javni natječaj za produkciju tri umjetnička rada u javnom prostoru Vodovodne i Kružne ulice te Klobučarićevog trga. Cilj natječaja bio je pronaći umjetnice/ke ili umjetničke kolektive koji djeluju u Rijeci, a koji će kroz lipanj, srpanj i kolovoz, u suradnji s Urbanim separeom i partnerskim organizacijama, istraživati odabrano mjesto i zajednicu, a potom stvarati autorske radove. Rezultate natječaja možete pročitati na poveznici.

Mlade autorice Ema Mandarić, Ivana Ivaničić, Magdalena Štibohar kroz natječaj su dobile priliku istražiti stanovnike Vodovodne ulice. U svom motivacijskom pismu navele su:

‘Kako je pokretač našeg projekta upoznavanje zajednice i povezivanje s njom i među njom, želimo doći u osobni kontakt sa stanovnicima Vodovodne ulice. Prikupljali bismo crtice iz njihovih života i slagali kolaž njihovih iskustava.’

Glasaj za bolju Vodovodnu

U ponedjeljak 1.8.2022 su u našoj dragoj Vodovodnoj ulici osvanule neke nove oglasne ploče. Autorice su željele doznati kakvu promjenu susjedi prvu žele vidjeti? Kad se prebroje glasovi prvog kruga, birati ćemo zabavan umjetnički projekt za sve uzraste, kojeg ćemo zajedno ostvariti najesen na Vikendu u Vodovodnoj.

Ili ovdje upiši što tražiš.
Skip to content