Svašta fali, pa hajmo u šetnju

U riječkom javnom prostoru puno toga fali. Klupa, lampa, koncert, šetnica, biciklistička staza, stablo. Zajedno ćemo njurgati, glasno kritizirati i učiti o urbanističkim nedostacima Rijeke, ali i zamišljati kako bi moglo biti bolje. Tri zimske šetnje na tri subote! Sekcija mladih Društva arhitekata Rijeka i Urbani separe žele te provesti uz Rječinu, Stari grad i Škurinje, a pozvani su baš svi koji svoj grad žele bolje upoznati. Vidimo se? Dođi, jer dobro znaš koliko toga, što i gdje fali.

Fali Rječina,

Naša jedina, zanemarena rijeka. Kako se prema njoj odnosimo? Kako bismo ju mogli aktivirati? Što zamišljamo na njenim obalama? Ne znamo za tebe, ali nama fali Rječina! 26. 11. u 15 sati, s polazištem na riječkom Kontu.

fali kvart

Škurinje je dosta poseban riječki kvart. Nastao je u otprilike godinu dana, bez javnog prostora. Danas u njemu živi oko 4000 ljudi. Jesi li ikad bio na Škurinju? Dođi saznati što propuštat, jer – fali kvart! 3. 12. u 11 sati, s polazištem kod Doma zdravlja na Škurinjama.

i fali trg

Trg koji, zapravo, uopće nije trg, a u isto je vrijeme najveći trg u Rijeci. Bio je bujni park i veselo igralište, pa slučajno i privremeno jezero. Sada je ravni, betonski krov garaže ispred osnovne škole. Klobučarić zaslužuje bolje. Fali trg! 10. 12. u 11h, s polazištem na Klobučarićevom trgu.

 

Prijava nije obavezna, ali slobodno nam se najavi: info@d-a-r.hr Cjelogodišnji program razvoja organizacije, udruge Urbani separe, podržavaju Zaklada “Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Ili ovdje upiši što tražiš.
Skip to content