U Kružnoj je advent, pa, bolji

Ne znamo za vas, ali nama je dosta Korza! Sve je skupo i glazba trešti. Zato ove godine Kružna ima najbolji advent u gradu. Cijela ulica okupila se da ti to dokaže. Ovdje je mjesto za zajednicu. Sajam i buvljak, kuhanje, radionica i izložba. E, i sadimo pravu jelku. Da zauvijek ostane u ulici! Vidimo se u četvrtak 8.12., a evo što te čeka:

Izložba sjećanja i pop-up sajam

Od 15 sati pripremamo izložbu zajedno sa vama. Kružna je stvarno divna ulica. Molimo te, ponesi od kući bilo kakva sjećanja koja imaš na nju – stare ili nove fotke, priče, predmete. Možeš nešto novo nacrtati ili napisati. Zidovi ulice te čekaju, jer oni su taj dan velika izložba naših sjećanja. Kružna, volimo te. U isto vrijeme hrpa riječkih umjetnica i umjetnika, kao i sve udruge iz Kružne ulice, okupili su se da ti pokažu u kakvom super gradu živiš. U suradnji s galerijama SKC i Moje more spojili smo se u jedan veliki sajam koji će trajati sve do mraka. Uskoro popis izlagača!

Radionica, jelka, maneštra i kuhano vino

Od 17 sati pridruži se razgovoru u kojem ćemo, raznim zabavnim metodama, zamišljati kakva bi Kružna trebala biti – kako rješiti njene probleme, ali i kako ukazati na njene potencijale. Usput s nama skuhaj (ili samo pojedi) fiiiiinu maneštru, bila vege ili mesna. Naravno, uz čašicu domaćeg kuhanog vina. Aha, da. Već smo ti rekli da ćemo posaditi jelku u ulici? Ali, pa ne može baš ostati prazan i pust. Zato će ti Matica umirovljenika prenijeti malo uličnog znanja – kako izraditi ukrase, koje ćemo kasnije zajedno okačiti na naše drvce.

Sadimo i kitimo jelku

Da, sve ste već čuli. Jako se veselimo prvoj posađenoj jelki u riječkom javnom prostoru. Nebi to bilo to bez glazbe naših susjeda iz Radio Rože. I zato – glancaj (zimske) cipelice! Tijekom dana sakupljat ćemo i odjeću i obuću, kao i tople deke, za osobe u tranzitu koje borave u našem gradu. Ukoliko imate, u prvom redu, muških zimskih komada, pomozite. Sve ovo traje do 21 sat, ali slobodno ostani i malo duže.

 

Projekt financira Europska unija iz programa Europske snage solidarnosti. / #EuropskeSnageSolidarnosti / #EUSolidarityCorps / #ZajednoSnažniji / Aktivnost vam zajednički donose galerija SKC, Urbani separe, RiRock, Matica umirovljenika Rijeka, Društvo multiple skleroze PGŽ, Udruga invalida rada Rijeka, UMKI – Regionalni infocentar za mlade, Radio Roža, Veseljak buvljak, galerija Moje more i mnogi drugi. Cjelogodišnji program razvoja organizacije, udruge Urbani separe, podržavaju Zaklada “Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Ili ovdje upiši što tražiš.
Skip to content