Utisci, zaključci i malo o budućnosti Kružne

Iako je trenutno ‘prazna’ i bez klupa – Kružna je puna, od jutra do mraka. Od susjeda, preko udruga, pa do posjetitelja, svi u njoj imaju različite potrebe i za nju različite vizije.  Prazna je jer nosi brojne probleme, ali mi imamo puno volje da ih riješimo. Zato smo, zajedno s udrugama Kružne i Prvom riječkom hrvatskom gimnazijom, prijavili novi projekt uređenja Kružne i – dobili zeleno svijetlo! Krećemo s proljećem, a gosti naše prve Ćakule – Constructlab, Guerilla Architects i Goethe-Institut Kroatien – pomogli su nam doći do jako važnih zaključaka:

Ako Kružna ostane prazna, u njoj će se puno lakše samo nastaviti trenutni problemi. Ako ju uredimo, pa na tome još baš svi zajedno radimo, problemi će postepeno nestajati. Dok radimo, učimo se novim pravilima, pa i međusobnom razumijevanju. Zato ćemo ozelenjavati i oslikavati ulicu, puuuuno razgovarati, slušati susjede i kreirati brojne aktivnosti.

Kroz proljeće i ljeto, pa i nešto jeseni, podijelit ćemo odgovornost i zaista brinuti o ulici. Kada ulica zaista živi, ona je mjesto u kojem su svi zadovoljni. I na koje su svi ponosni. Pridružujete nam se?

Projekt financira Europska unija iz programa Europske snage solidarnosti.
Ili ovdje upiši što tražiš.
Skip to content