Kompost od Školjića

Znate li da u kvartu niče pravi susjedski komposter?

Na našem Školjiću, i to u Vodovodnoj ulici, raste jedan rotacijski komposter. Dođite na edukaciju i Ćakulu o kompostiranju, bacite oko na parkić u nastajanju, pridružite se eko radionici, povedite psa i uživajte u jam sessionu! O čemu se radi? Pa, prošlu smo zimu izradili rotacijski komposter kojeg ćemo napokon postaviti! Lokacija je mala zelena površina na sredini Vodovodne, kod kućnog broja 37. Nju ćemo krajem mjeseca, u subotu 25. lipnja, baš baš urediti. No prije toga, ovog petka pridružite nam se u Vodovodnoj 37.

Predavanje o kompostiranju

Poslušajte edukaciju o kompostiranju, naučite koristiti novi komposter i pridružite se mini akciji čišćenja. Ćakulat ćemo s Tranzicijskom inicijativom u slatko uređenom zelenilu sa (uvijek) super glazbom Radio Rože. Po svemu sudeći, novi komposter će biti dovoljan za sve zagrijane, aktivne i ekološki osvještene susjede našeg kvarta. Kada se postavi, komposter će biti pod ključem te će ga koristiti samo oni ‘vrijedni’ susjedi koji su pratili predavanje. E, da – ponesi vrećicu biootpada, da zajedno ‘krstimo’ komposter. Postani dio ove vrijedne inicijative!

Eko radionica

Pridružite se Tanji Blašković u radionici izrade ‘Knjižnice za pse’. Složit ćemo drvenu kutiju koju ćemo smjestiti na ulazu u Harteru, a koja će čuvati štapove, loptice i druge zabave za naše ljubimce. Dođi sa psom, možda se dogodi lijepo druženje četveronožaca!

Džem sešn

RiRock zauzima dio ulice i cestu pretvara u pozornicu ispunjenu dobrim notama, stvarajući prometni krkljanac. Slobodno donesi svoje instrumente i pridruži se svirci!

 

U slučaju kiše odgađamo program, a nove datume ćemo vam javiti na vrijeme. Cjelogodišnji program razvoja organizacije, udruge Urbani separe, podržavaju Zaklada “Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Cjelogodišnji program ‘Ćakula’ financijski podržava Grad Rijeka.

Ili ovdje upiši što tražiš.
Skip to content