Nova ulica i ozbiljna Ćakula

30. lipnja u 18 sati održana je prezentacija rezultata našeg projekta “Kružna 2022.”  koju smo provodili u sklopu Riječkog programa lokalnog partnerstva Grada Rijeke. Kružna ulica je važan dio riječkog alternativnog i inkluzivnog identiteta. U njoj žive mnoge udruge i zajednica susjeda. No, iako smo već napravili malu promjenu sličnim projektom 2018. godine, ulica i dalje nosi dugačak popis problema.
Od ožujka do lipnja trajalo je uređenje ulice u kojem smo uz pomoć partnera: Prva riječka hrvatska gimnazija, Matica umirovljenika grada Rijeke, Savez udruga Molekula, Društvo multiple skleroze PGŽ, Radio Roža, Galerija SKC, Udruga invalida rada Rijeka i 80 naših sugrađana volontera posadili više od 100 biljaka, oslikali više od 200 kvadrate te nabavili stolove i stolice koje su dostupni za korištenje u radno vrijeme udruga i poslovnih subjekata u Kružnoj ulici.

Druženje je bilo popraćeno uz glazbu, hranu i  piće, a održana je i još jedna u nizu Ćakula na temu poboljšanja Kružne ulice. Osim susjeda i članova udruga koje djeluju u Kružnoj ulici, Ćakuli su se odazvali i gđa Dragica FAdljecić iz Direkcije za mjesnu samoupravu Grada Rijeke, g. Alen Razum, ravnatelj Direkcije za komunalno redarstvo Grada Rijeke, predstavnica MO Dolac-Brajda, gđa. Iva Sušić, predstavnice MO Školjić-Stari grad gđe. Sandra Ivić i Palma Karković-Takalić. Sudionici su razgovarali o sigurnosti, novim rješenjima i budućim akcijama koje su osmislili udruge i susjedi kako bi zajedničkim snagama krenuli u dijalog s nadležnim službama za pristojnu Kružnu, koja će odgovoriti na potrebe stalnih i povremenih korisnika ulice te braniti kvalitetu života susjeda.

Ili ovdje upiši što tražiš.