Mjerenje i gradnja

Mališanke i mališani, školarke i školarci (pa makar se tako samo osjećali), ovog petka povedite roditelje na avanturu ispred Tesle! Vidimo se od 16 do 18 sati na Klobučarićevom trgu, a evo i zašto.

Mjerimo i gradimo

Do ulaza u školu je trideset banana, a do parkića preko puta osamnaest pirueta. Dođi s nama izmjeriti trg isred Tesle, jer stvarno ne znamo, a baš nas zanima. Čujemo da će uskoro pravi urbanistički natječaj za njegovo uređenje! Preuzmite ulogu klobučarobnjaka ili klobučarobnice i kroz jednostavnu društvenu igru sastavite novo lice sretnog Klobučarićevog trga na kojem će biti sretni i svi njegovi stanovnici i prolaznici.

Što je uopće Mjesni odbor Tesla?

Trg koji, zapravo, uopće nije trg, a u isto je vrijeme najveći trg u Rijeci. Bio je bujni park i veselo igralište, pa slučajno i privremeno jezero. Sada je ravni, betonski krov garaže ispred osnovne škole. Kada na drugim riječkim trgovima zađe sunce, ovdje ga još ima. Kada su drugi riječki trgovi prazni, ovaj sigurno nije. Ovdje smo već koju godinu. Trudimo se naći dijeljenu budućnost Klobučarićevom trgu. Miješali smo razne aktivnosti i uključivali djecu, susjede i razne građanske inicijative – ali tek počinjemo! Puno je posla pred nama, a još više rješenja za pronaći. Zato smo osnovali Mjesni odbor Tesla – malim koracima do uređenog trga.

Cjelogodišnji program razvoja organizacije, udruge Urbani separe, podržavaju Zaklada “Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Ili ovdje upiši što tražiš.
Skip to content