Jedna nedjelja u Ružićevoj

Ljeto nam se bliži. Pred nama su tri jaaako aktivna mjeseca, a dočekali smo ih u Ružićevoj ulici u nedjelju, 5. lipnja 2022. godine. Kada je sunce oslabilo, evo što nas je čekalo:

Popodne u Ružićevoj

Od 18 sati slušali smo našu Radio Rožu na parkingu Hidro u Ružićevoj. Paralelno smo oslikavali u suradnji s umjetnicom Tanjom Blašković, kroz radionicu kojoj se moglo priključiti u bilo kojem trenutku. Naravno, istovremeno smo i sadili. Zadnjih godina uređujemo jedno lijepo mjesto uz Rječinu, a ovom smo ga prigodom očistili te u samonavodnjavajuće gredice posadili svježe, zeleno bilje. Od 19 sati biciklirali smo u kritičkoj masi. Startali smo s Konta te vozili centrom Rijeke. Brojna ekipa odpedalirala je prema Ružićevoj gdje ju je dočekala Ćakula, ali i poseban film.

Večer u Ružićevoj

Kada je sunce zašlo, u Ružićevoj smo razgovarali o novom međunarodnom projektu kojeg smo dio. Naime, ovo ljeto u Rijeku će doputovati umjetnici iz Nizozemske i Engleske. Popričali smo o tjednu kojeg su naši nizozemski partneri proveli u Rijeci, kao i o tjednu kojeg smo mi proveli u Nizozemskoj – te svemu što nas čeka. U 21 sat organizirali smo drive in kino, ali samo za bicikle i ljude! Parkirati se moglo u pop-up kino Liburnia Film Festivala, koji je prikazao dokumentarni film ‘Bikes vs Cars’. Ideja je jednostavna – bičikleta može biti važan alat promjene.

Cjelogodišnji program razvoja organizacije, udruge Urbani separe, podržavaju Zaklada “Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Cjelogodišnji program ‘Ćakula’ financijski podržava Grad Rijeka.

Ili ovdje upiši što tražiš.
Skip to content