Kako je Škurinje postalo Park prirode

Početak godine, pa onda i nešto ljeta koje nam predstoji, iskoristili smo za duboko istraživanje Novog naselja na Škurinju. Istraživanjem Škurinja najviše se bavio član naše udruge Marin Nižić, u suradnji s udrugom Kuraž koja već godinama – na Škurinju – korača i predvodi male korake do boljeg grada. U njegovom istraživanju Škurinje nosi sudbinu postati Kvart prirode, no, na kraju smo se ipak odlučili Škurinje proglasiti pravim pravcatim parkom prirode!

Evo o čemu se radi: ‘Najnoviji park prirode u Hrvatskoj i šire! Park prirode Škurinje sastoji se od svog javnog prostora naselja i okolne prirode. Ulice postaju planinarske staze, susjedski vrtovi prirodni rezervati, nogostupi odmarališta, a potporni zidovi vidikovci. Susjede i susjede streloviti rendžeri. Škurinjske specifičnosti postaju endemske vrste o kojima se aktivno skrbi.’ O svemu čitajte u skraćenoj publikaciji koju vam donosimo, a o tome što nas sve u Parku prirode Škurinje čeka do kraja godine – čut ćete ubrzo.

Cjelogodišnji program razvoja organizacije, udruge Urbani separe, podržavaju Zaklada “Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Ili ovdje upiši što tražiš.
Skip to content