Javni poziv na radionicu Rječina

Središtem grada tiho protječe rijeka. Proteže se pet kilometara između kanjona, zgrada, napuštene industrije i parkirališta, uglavnom neprimijećena. Nekada je imala ključnu ulogu u razvoju grada. Danas su ostaci utilitarne prošlosti u kontrastu s nedostatkom mogućnosti za život uz rijeku.

O radionici

Kroz četverodnevnu radionicu u Rijeci, od 21. do 24. srpnja 2022., pokušat ćemo promijeniti paradigmu i otkriti nova polja (ne)djelovanja inspirirana Rječinom. Tražit ćemo sliku budućnosti prostora riječnih obala u kontekstu suvremenog odnosa grada i vode. Kako rijeka može postati živa? Može li postati okupljalište – kako ljudi, tako i flore i faune? Što zamišljamo na ovom prostoru, imajući na umu lokalnu i globalnu dimenziju života uz vodu? Kroz osobni istraživački pristup te direktni kontakt s Rječinom tražit ćemo nove poglede koji će ju približiti gradu. Predavanja stručnjaka i umjetnika upoznat će nas s riječnim prostorom i mogućim pristupima. Cilj radionice stvoriti je interdisciplinarne autorske radove koji će kroz različite medije interpretirati Rječinu i osmisliti nove modele života uz i sa njom.

Uvjeti, rokovi i druge važne informacije

Interdisciplinarna radionica otvorena je za studente i mlade stručnjake iz područja arhitekture, urbanizma, umjetnosti, dizajna, humanističkih i društvenih znanosti te će se održati na području od Školjića do Hartere te u Društvu arhitekata Rijeka.

Za sve sudionike osigurane su tri zajedničke večere te je, ukoliko postoji potreba, dostupan besplatan smještaj u centru Rijeke. Broj sudionika je ograničen na 10.

Prijave na radionicu otvorene su do 17. srpnja 2022. godine.

Osobne podatke uz priloženi CV potrebno je poslati na: info@d-a-r.hr, s naznakom ‘Radionica Rječina’. Ukoliko vam je potreban smještaj, molimo vas da nam to naznačite.

ENGLISH VERSION

Cjelogodišnji program razvoja organizacije, udruge Urbani separe, podržavaju Zaklada “Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

Ili ovdje upiši što tražiš.
Skip to content