Sadimo Vodovodnu!

Znate li da Vodovodna baš i nema neki park? Klupicu za sjesti i odmoriti, staro stablo, zelene trave, hlada? E, pa – to će se promijeniti. U subotu 25.06. kod kućnoj broja 37! Čistit ćemo, saditi, izrađivati namještaj i žardinjere, slušati dobru muziku. Ćakulati, uspuhati se na vođenoj turi i gledati super hrvatske dokumentarce. Pridružit će nam se i susjede i susjedi koji su i sami sadili, čistili ili samo poštovali ovaj komadić prirode.

Program

S početkom u 16 sati gradimo novi džepni park. Novi parkić ugostit će drvene klupe i žardinjere ukrašene mozaikom koje ćemo izraditi na radionicama. Usput ćemo čistiti zanemareno zelenilo, pa ugrijani suncem saditi novo bilje – začinsko i aromatično te visoke, mirisne aronije i ribizle. Sve uz stručna oka permakulturne vrtlarice Ivane Keller, industrijskog dizajnera Marina Nižića i umjetnice Tanje Blašković. Aha, da – uživo nas prati i glazba Radio Rože! Od 19 sati, s polaskom na Kontu, očekuje nas aktivna šetnja pod vodstvom povjesničara Marka Smoljana. Đir se penje Trsatskim stubama, spušta Bošketom pa Harterskim škalama, previja preko Rječine, uspinje na Kozalu starim šumskim putem sve do ulice Ante Kovačića, ležerno korača Kalvarijom i prodire stubama Stari vojak na početak Vodovodne. Stare priče, nove perspektive. I hrpa lijepih pogleda, uz malo napora. Od 20 sati, u našem novom džepnom parku Ćakulat ćemo o tome kako naša Rijeka izgleda sada te kako i gdje može postati (puno) zelenija. Naše ulice, trgovi, parkovi i šume zaslužuju puno bolje. U razgovoru će nam se pridružiti razni stručnjaci iz područja permakulture, urbanizma, arhitekture i dizajna. Za kraj, kad padne mrak, pale se filmovi. OD 21 sat gledamo selekciju hrvatskih dokumentarnih filmova na otvorenom u organizaciji Liburnia Film Festivala, kao dio programa Slučajno kino – site-specific filmskih projekcija.

 

U slučaju kiše odgađamo program, a novi datum ćemo vam javiti na vrijeme. Cjelogodišnji program razvoja organizacije, udruge Urbani separe, podržavaju Zaklada “Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. Cjelogodišnji program ‘Ćakula’ financijski podržava Grad Rijeka.

Ili ovdje upiši što tražiš.
Skip to content