Naš prvi Vikend u Vodovodnoj

Mjesni odbor Školjić – Stari grad u suradnji s udrugom Urbani separe i platformom za razvoj zajednice MO Hartera, najavljuje niz vikend-događanja u riječkoj Vodovodnoj ulici: turnir u graničaru i povlačenju užeta, vođene šetnje, radionice izrade urbanog namještaja, sadnje bilja, uličnog oslikavanja i izrade brodića, usmjerene razgovore, glazbu i filmsku projekciju.

 

Petak,

program počinje u petak, 3. rujna od 17 sati, na platou ispred hotela “Continental” gdje će se igrati turnir u graničaru, uz glazbenu kulisu Radio Rože. U 18:30 s iste lokacije kreće Vodovođena tura voditelja Marka Smoljana – šetnja poviješću Školjića i Vodovodne ulice. Tura će se na kraju Vodovodne, kod Energane, transformirati u Kritičku šetnju – “đir” s vijećnicima i tajnikom Mjesnog odbora Školjić – Stari grad te s komunalnim redarom, s kojima će se razgovarati o potencijalima i rješenjima za broj-ne probleme Vodovodne koje zamjećuju njeni stalni i privremeni stanovnici.

subota

Dan kasnije, u subotu 4. rujna, tijekom cijelog dana na tiramolu na kraju Vodovodne bit će postavljena izložba glasila MO Školjić – Stari grad “Pod voltun”, koju će se moći razgledati i u nedjelju. U tzv. Džepnom parku koji je lani uređen na kraju Vodovodne, u 18 sati počinje radionica izrade urbanog namještaja, gredica i sadnje biljaka u suradnji s Tranzicijskom inicijativom Rijeka, a u isto vrijeme ispred Caffe bara “Skradin” počinje i radionica izrade brodića za djecu, uz razgovor o Rječini. U 19:45 ispred “Skradina” potezat će se konop (tzv. Vodovodna protiv svih), u 20 sati počinje Ćakula, razgovor o problemima i potencijalima Vodovodne a u 21 sat u dvorištu na adresi Vodovodna 25 započet će program Kino Vodovodna – projekcija filma u organizaciji Liburnia Film Festivala. Na programu je glazbeni dokumentarac “Da je meni ono što mi nije”, redateljice Višnje Skorin iz 2019. godine. 

i nedjelja

U nedjelju 5. rujna u 18 sati u Džepnom parku kreće radionica uličnog oslikavanja s umjetnicom Tanjom Blašković i nastavak radionice uređenja Džepnog parka odnosno izrade urbanog namještaja, gredica i sadnje biljaka. U 19 sati s iste lokacije kreće još jedna Vodovođena tura, šetnja poviješću Školjića i Vodovodne. Od 20 sati, ponovno na istoj lokaciji, “pali” se roštilj na kojem posjetitelji sami mogu pripremiti ono što su ponijeli. Večer, i vikend, završavaju uz glazbu DJ-a Mile Voli Disko – druženjem uz plesne hitove pored zgrade Energane, od 20 sati.

 

Ulaz na sve programe je besplatan, bez potrebne prijave. Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

 

Ili ovdje upiši što tražiš.
Skip to content